J.P Den Tex presenteert Storyteller

zaterdag 23 november 2013

Datum:
zaterdag 23 november 2013 (Signeersessie)
Aanvang:
15.30 uur
Locatie:
Boekhandel Van Stockum, Leiden

Info: http://www.vanstockum.nl/

JP Den Tex signeert zijn boek Morgen Wordt Het Beter en speelt ook
‘unplugged’ enkele van zijn songs.

Des Avonds: 21.00uur

"JP den Tex is één van Nederlands meest begenadigde singer-songwriters. Hij is als de wijn die met het klimmen der jaren alleen maar beter wordt. De eeuwige zoeker die zichzelf opnieuw probeert uit te vinden.”(OOR)
Deze herfst verschijnt er een boek ‘Morgen wordt Het Beter’, waarin JP Den Tex met lichte weemoed en ironie terugkijkt op zijn enigszins gefrustreerde jeugdjaren. Tevens verschijnt er de live-cd ‘Storyteller’, waarop een aantal van de allermooiste liedjes uit zijn inmiddels omvangrijke oeuvre zijn samengebracht.

Den Tex maakte al Americana voordat deze term überhaupt gebruikt werd in de muziek. Vroeg in de jaren zeventig begon Den Tex zijn muzikale leven in de band Tortilla, waarmee hij Neil Young-achtige countryrock speelde. Tien jaar later startte hij een solocarrière die voortduurt tot de dag vandaag. Met zijn akoestische gitaar en weemoedige, vaak autobiografische teksten is Den Tex uitgegroeid tot een echte verhalenverteller die elk publiek voor zich weet te winnen, of hij nu in een theater, popzaal of bruine kroeg staat. Niet voor niets heet zijn nieuwe cd Storyteller!