vanPolanen presenteert: MATTHEW LOGAN VASQUEZ BAND (usa) + support: Jenny Berkel

dinsdag 6 september 2016

Nederlandse première............

Na tien jaar aanvoerder te zijn geweest van de veel geroemde band Delta Spirit, besloot Matthew Logan Vasquez vorig jaar dat het tijd was om solo te gaan. Zijn gelijk bewees hij meteen met de ep ‘Austin’, genoemd naar de stad waar hij opgroeide en waarheen hij terug
verhuisde na omzwervingen door heel de VS. De plaat opent met het titelnummer, een epische klassieker van liefst achttien minuten waarin psychedelica, folk en hypnotiserende gitaarsolo’s de sfeer oproepen van een niet geheel mescaline-vrije reis door het verleden. Algauw volgde de plaat ‘Solicitor Returns’, die Vasquez’ status bevestigde en waarop echo’s van Gram Parsons, Kurt Cobain en zelfs Iggy Pop rondwaren. Op zijn platen speelt de veelzijdige Matthew Logan Vasquez alles zelf, op het podium van QBUS staat hij met zijn bruisende band.

Jenney Berkel (can)
De fans van Daniel Romano zullen haar kennen als lid van zijn band 'The Trillums' . En onmiskenbaar is de invloed van diezelfde Romero die haar onlangs verschenen 'Pale Moon Kid'' produceerde. Overrompelend mooie plaat van deze Canadese en een fraaie opener voor Matthew Logan Vasquez en zijn kompanen.