HothouseJazz: Maarten Hogenhuis Trio

zaterdag 7 oktober 2017

Altsaxofonist Maarten Hogenhuis viert succes met verschillende jonge bands, waaronder powerjazz-formatie Bruut! en The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble van gitarist Reinier Baas. In zijn composities laat hij een ongedwongen, frisse benadering horen van swing en hardbop. In 2013 won hij met zijn eigen trio de Keep an Eye Jazz Award in de categorieën Beste Band en Beste Solist. Het jaar daarvoor stond hij met zijn kwartet in de finale van de Dutch Jazz Competition, waar hij de prijs voor Beste Solist in ontvangst mocht nemen. Hogenhuis studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2014 cum laude zijn masterdiploma behaalde.

In juni 2014 kwam Maartens debuutalbum 4/3 uit, waarop zowel zijn kwartet als zijn trio te horen zijn. Met het trio speelde hij sindsdien onder andere op het North Sea Jazz Festival, het Grachtenfestival en in het Bimhuis. Afgelopen jaar won de saxofonist de Laren Jazz Award. 4/3 was een eerste kennismaking met Hogenhuis als componist, en werd vol lof ontvangen door de Nederlandse pers. In zijn stukken laat hij een ongedwongen, frisse benadering horen van swing en hardbop. Op zijn nieuwe album Mimicry, dat hij in januari 2017 uitbracht, heeft hij zich gefocust op het componeren voor dit specifieke trio.

Frisse benadering van swing en bop door aanstormend altsax-talent Maarten Hogenhuis (o.a. Bruut!). ‘Een gozer met een opmerkelijk volwassen performance en eigengereide ideeën’ (de Volkskrant).

Artiesten:
Maarten Hogenhuis sax / Thomas Rolff contrabas / Mark Schilders drums