Benefiet! The Royal Spuds + MacHielo + Detergent

vrijdag 26 januari 2018

In de zomer van 2018 vliegt Muziekhuis-vrijwilliger Michael Silver mee met een van de projecten van De Vliegende Meubelmakers. Om te helpen dit project te kunnen bekostigen wordt er een benefietavond georganiseerd in de Qbus.

Stichting De Vliegende Meubelmakers is voortgekomen uit een initiatief van Wilma Dierx en Gerco Buis om met vierdejaars leerlingen van HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur hulp te bieden aan getroffenen van de tsunami in Sri Lanka in 2004. De stichting is inmiddels onafhankelijk en ANBI-gecertificeerd en biedt wereldwijd projecten aan.

De kortlopende zomerprojecten zijn gericht op kennisoverdracht, culturele uitwisseling en het maken van meubels. Daarnaast worden meer en meer langlopende vakopleidingen ontwikkeld met een volledig op het vak gericht onderwijsprogramma. Zo ontstaan nieuwe perspectieven op werk en nemen vaardigheden en zelfredzaamheid toe. Alles op gelijk-waardige basis en met behulp van onze Nederlandse vrijwilligers, partners en sponsoren.
Voor info over de projecten van 2018: http://www.vliegendemeubelmakers.nl/project/208

Deze avond zullen 3 acts optreden:

The Royal Spuds (Folk Punk, Leiden)
MacHielo (singer/songwriter, Haarlem)
Detergent (Classic Punk, Amsterdam)

Entree voor deze avond is op donatiebasis!


The Royal Spuds

Uit de vochtige Zuid-Hollandse aarde is een nieuw soort knol gekropen. Niet het soort met vier hoeven en een groot gebit, maar het soort op twee poten en vergroeid met een muziekinstrument naar keuze. Het zijn The Royal Spuds. Een halfgare punkpuree met stukjes, overgoten met een traditionele Ierse shamrock ’n roll-saus. Zoals “echte” spuds betaamt, zijn de mogelijkheden eindeloos en smaken ze gefrituurd ook nog best. Nog een flinke scheut bier erbij en het feest kan van start!
Met hun uitbundige mix van Folk en Punk (en alle andere stijlen waardoor ze beïnvloed worden) weten The Royal Spuds van elk optreden een waar feest te maken! Citaten als: “Het is angstaanjagend wat deze band kan aanrichten in een zaal die afgeladen vol staat”
The Royal Spuds zijn:
Dave Schrijvers: (Bass)
Maarten van Vliet: (Zang & Banjo, Mandoline)
Mark de Jong: (Drums)
Michael Silver: (Accordeon, Tin Whistle & Achtergrond Zang)
Milan Boom: (Gitaar & Achtergrond Zang)
Robin Janssens: (Gitaar & Achtergrond Zang )

MacHielo:
Songwriter and performer, folk, rock, blues, English and Dutch.

Detergent:
Het is eind jaren 80 en het regent heel har… naja doet er helemaal niet toe. Het is eind jaren 80 en de punkband Detergent wordt opgericht door een docent van het Hout- en Meubileringscollege. Merchandise wordt ontworpen en verkocht maar bandleden en muziek blijven volledig uit. Bijna dertig jaar lang heerst in het schoolgebouw een bepaald onbehagen over dit feit. Een aantal docenten voelt dit en besluit er afgelopen zomer wat aan te doen. Zij delen een voorliefde voor punkrock en hardcore punk en besluiten om dit in de naam van Detergent uit te gaan dragen. En of ze het nu willen of niet, het jammen verandert in serieus repeteren voor een optreden, want er moet geld ingezameld worden voor een goed doel!
Geniet daarom op deze avond -voor het eerst in dertig jaar- van Detergent: Charles, Kees, Leo, Ronald, Noud en Lowieke spelen graag een deuntje voor jullie!