De Bende van Drie - Miranda van der Spek

zaterdag 21 april 2018

TIGHTROPE: video en muziek gaan live de interactie aan. Improvisatie op het scherp van de snede.

Tightrope is een voorstelling geïnspireerd op het verhaal van Philippe Petit die in 1973 op 400m hoogte tussen de Twin Towers danste. De absolute passie van Petit voor het koorddansen, voor het één worden met het touw. Koorddansen als kunstvorm. De magie van het balanceren en concentreren. Esthetiek in het volle bewustzijn van het gevaar van de dood: één moment van afwezigheid betekent het einde. Het is die concentratie die de inspiratie gaf voor dit project.
In deze productie vermengt Miranda van der Spek origineel materiaal van koorddansers met eigen voor dit project gemaakte opnamen. Timing en bewerking gebeuren ter plekke. De interactie tussen muziek en beeld, tussen compositie en improvisatie, het spanningsveld tussen concreet en abstract, de wisselwerking tussen ontspanning en opperste concentratie reflecteert de zoektocht naar de perfecte balans.

Artiesten:
Onno van Swigchem saxofoons/ Pieter Jan Cramer van den Boogaart accordeon / Dion Nijland contrabas / Miranda van der Spek film, videobewerking
Zie ook:
website