vanPolanen presenteert: CHUCK PROPHET + Stephanie Finch + JESSE MALIN (all Seated)

dinsdag 11 september 2018

De ware muziekliefhebber wordt deze avond op zijn wenken bediend: eerst spelen Chuck en Stephanie akoestische versies van elkaars nummers, daarna volgt een volledige set van Jesse Malin met zijn toetsenist.
En als kers op de taart wordt deze zinderende avond afgesloten met een duo-set van Chuck Prophet en Jesse Malin

Chuck Prophet staat al dertig jaar in het vak en doet al jaren een gooi naar de eretitel 'The hardest working man in showbusiness' waarvan een deel als leider van de onvolprezen Amerikaanse rootsrockers Green on Red.
Sinds 1990 levert hij knappe solo-cd’s af, maar je kent hem misschien ook als side-man of songleverancier bij Dan Penn, Alejandro Escovedo en wijlen Warren Zevon en Solomon Burke.
Prophets eigen werk lijkt intussen alleen maar beter te worden, getuige zijn laatste album Bobby Fuller died for our sins , waarop hij ontspannen rockt in een All-American-stijl ergens tussen Tom Petty, Alex Chilton en John Mellencamp in.
Deze inmiddels 54jarige Amerikaan vult live zijn superieure popsongs aan met magische riffs op zijn gitaar; met een rockend hart en een vertederende beroepsijver.

Jesse Malin gaat al bijna even lang mee. In New York City maakte hij deel uit van de hardcore band Heart Attack en richtte hij de invloedrijke punkband D Generation op. Daarna ging hij solo, met ondertussen reeds zeven opgenomen albums en spraakmakende samenwerkingen met o.a. Bruce Springsteen, Green Day en Ryan Adams. Deze laatste is een devote fan van Jesse en hij liet ooit ontvallen dat “Malin’s nummers zo goed zijn, dat ze mijn gevoelens kwetsen’. Denk aan een combinatie van de roekeloze overgave van The Replacements met de gevoelige introspectie van Neil Young en dan kom je al een heel eind in de buurt van Jesse Malin.

In QBUS wordtt de Nederlandse tour gestart met ongetwijfeld de oude favorieten, nummers van de laatste langspelers en hagelnieuw werk tijdens een uniek intieme, solo show.