Open Podium Qbus

vrijdag 18 mei 2018

Op vrijdag 18 mei houdt het Centrum voor Amateurkunst Leiden weer een Open Podium in de Qbus (BplusC locatie Muziekhuis). Elke twintig minuten staat er een andere act uit de Leidse amateurkunst op het podium. Kijk en luister naar singer-songwriter Brian James, de bands Dragnet en CheckM8, Martin Kort van indie-rockband VAIN, en feestband Move n’ Groove als knallende afsluiter. Het Open Podium begint om 21.00 uur, de toegang is gratis.
Martin Kort is de zanger van The Band VAIN, een indie-rockband met muzikanten uit Hillegom en Leiden. Hij trapt dit Open Podium af met een selectie van eigen nummers en covers.
De band CheckM8 is ontstaan op de popafdeling van BplusC Muziekschool. De leerlingen spelen nu twee jaar samen o.l.v. bandcoach Frank Koorneef. CheckM8 speelt behalve covers ook eigen liedjes, geschreven door zangeres Babette.
Singer-songwriter Brian James werd geboren in Canada, maar is opgegroeid op Aruba, waar hij gitaar en piano leerde spelen. Hij verhuisde in de jaren negentig naar Leiden, waar hij twee albums opnam: Right Here (2014) en Let it Ride (2016). James zal in de Qbus nummers van deze twee albums én nieuw werk ten gehore brengen.
De jeugdige Leidse belofte Dragnet mag je niet missen. Opgericht tijdens Werfpop 2017 wist de band al snel een meeslepende vorm te vinden voor gitaarliedjes met kop en staart, met een duidelijk eigen geluid, in het verlengde van Fatal Flowers, Nick Cave en Arcade Fire. Onlangs speelde Dragnet in een afgeladen Paardcafé in Den Haag, samen met The Riff (winnaar Grote Prijs van Nederland).
Feestband Move n’ Groove uit Leiden sluit de avond in de Qbus af. Ze spelen funk, soul en popmuziek, waarbij gedanst mag worden! Denk aan nummers van Stevie Wonder, The Doobie Brothers, Bruno Mars, Joss Stone en Incognito.