Balfok Halloween: Aérokorda + Les Bottines Artistiques

zondag 28 oktober 2018

De dansvloer op tijdens Halloween in Q-Bus
Muziekpodium Q-Bus in Leiden staat tijdens de zaterdag voor Halloween in het teken van de fijne muziek van het Belgische Aérokorda en het duo van Les Bottines Artistiques. Voetjes van de vloer dus op deze balfolkavond.

Aérokorda is een band met drie mannen die heerlijke muziek spelen met gitaar, fluit, mandoline en viool. De band staat garant voor opzwepende en soms zeer ingetogen balfolk met invloeden uit Ierse en Slavische muziek.
De twee Belgen Guus en Pavel besloten hun pad te laten kruisen en daaruit ontstond Les Bottines Artistiques. Guus' Franse en Italiaanse speeltechniek en Pavel's Bulgaarse roots resulteren in een verrassend muzikaal pallet.
Halloween
Extra speciaal deze avond: het is natuurlijk Halloweenweekend, dus de Q-Bus wordt omgetoverd tot een sfeervolle griezellocatie, met in plaats van bezoekers en dansers, heksen, feeën, spoken of zelfs vampieren! Zelf in een favoriete Halloweenoutfit komen wordt aanbevolen: organisator Balfolk Zuid-Holland zorgt voor mooie prijzen voor de origineelste en leukste kostuums. Toch liever niet verkleed? Geen probleem, het is niet verplicht en gezellig wordt het sowieso!
Wat is balfolk?
Beide bands deze avond spelen balfolkmuziek: muziek heerlijk om langs de kant met een goed biertje naar te luisteren, maar nog leuker om op te dansen: stilzitten kan bijna niet. Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Het mooie aan Balfolk is de interactie tussen muzikanten en dansers. Muzikanten spelen met de dansers voor hen en de dansers spelen met de muziek. Er worden koppeldansen gespeeld waarbij je met z'n tweeën de vloer op kan, maar ook groepsdansen waarbij je voortdurend van partner wisselt: een danspartner meenemen is dus niet verplicht en een balfolkavond in de Q-Bus is daarom altijd extra sfeervol en gezellig. Maak je ook geen zorgen als je twee linkervoeten hebt: er wordt tevoren een dansuitleg gegeven waarbij je al direct de meest veelvoorkomende dansen eenvoudig meedanst.
De programmering:
15:00: zaal open
15:00-16:00: dansuitleg
16:30-18:00: live-muziek
18:00-19:00: picknick
19:00-21:30: live-muziek
21:30-22:00: einde
Kaartjes kosten 15 euro per persoon, dat is inclusief de dansuitleg. Tussen beide bands door is er picknick: neem dus vooral iets lekkers mee om te eten en zorg voor je eigen bord en bestek: alles wordt verzameld en zo kunnen we gezamenlijk eten.