De X: Dabke Night

zaterdag 8 december 2018

Tijdens de Dabke Night worden Arabische tradities, nieuwe gewoontes, culturen en stijlen gemixt en op het podium en de dansvloer gebracht. Naast een live optreden van de Syrische zanger Nidal Karam, speelt de internationale DJ Matrub Arabische breaks & beats en geeft het team van Dreaming of Syria een mini-workshop Dabke dansen, zodat je de hele avond blend op de dansvloer.

Wat is Dabke?
Dabke is een moderne Levantijns-Arabische cirkeldans. Het wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanië, Irak, Syrië en Saudi-Arabië. Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal gedanst op bruiloften, festivals en belangrijke gelegenheden. Tijdens Dabke Nights zie je geoefende Dabke dansers het publiek opzwepen. De basis van de dans is snel te leren.
Dabke workshop
Nog geen ervaring met deze dans?
Na één Dabke Night verlaat je de zaal als volleerd danser dankzij een korte workshop van de basisstappen, verzorgd door het team van Dreaming of Syria. Binnen mum van tijd ben je klaar voor elk aankomend Arabisch feestje en kan je de hele avond los.
DJ Matrub
Matrub مطروب is het alter-ego van mps PILOT, een van Nederlands bekendste tropical/world djs en producers. Speciaal voor de Dabke Night draait DJ Matrub een Dabke set met de beste Arabische breaks en tunes.
Syrische pop-up restaurant
Voor een klein prijs kun je genieten van heerlijke huisgemaakte Arabische mezze en zoetigheid om van te blijven smullen.