vanPolanen presenteert: DAYDREAM BELIEVERS a tribute to JOHN STEWART & BOBBY KENNEDY met XAVIER BAUDET en MAARTEN van den HOONAARD

vrijdag 7 juni 2019

51 jaar geleden werd Bobby Kennedy doodgeschoten, vlak vóór de ontknoping van zijn verkiezingstournee voor het presidentschap van de VS. Met Kennedy stierf definitief wat er over was van de American Dream. Tijdens de campagnebijeenkomsten werd het publiek opgewarmd door de Californische singer-songwriter John Stewart; voormalig lid van het Kingston Trio, schrijver van Monkees-hit 'Daydream Believer' en goede vriend van de gedoodverfde nieuwe president. Na de aanslag zou Stewart nooit meer dezelfde zijn.

Tot aan zijn dood in 2008 zou Stewart nog een aantal magistrale albums produceren, waarop altijd wel een referentie aan die magische maanden in 1968 te vinden was. Stewarts liedjes klinken als een combinatie tussen Johnny Cash, Jim Croce en James Taylor en beschrijven, naast de gebeurtenissen van 1968, meestal het leven van 'gewone' mensen in het Amerika van vóór 1950. Stewart kreeg in Europa helaas nooit echt grote bekendheid.

Leidse muzikale vrienden Xavier Baudet en Maarten van den Hoonaard (voorheen samen actief in de band Glossy Jesus) raakten geïnspireerd en wijden op vrijdag 7 juni op een intieme avond aan de liedjes van Stewart, de nalatenschap van Bobby Kennedy en de Amerikaanse belofte, die nu misschien actueler is dan ooit.