Welkom bij het Muziekhuis


Sinds mei 2015 exploiteert BplusC het Muziekhuis, een multifunctioneel muziekcentrum in het hartje van. Opleiden, oefenen, optreden en opnemen komen in één pand samen.

Het Muziekhuis is sinds 1988 dé plek voor muzikanten en muziekliefhebbers. Het gebouw aan de Middelstegracht 123 huisvest de Qbus-zaal, tien oefenruimtes waarvan acht compleet met backline en twee drum-/solistencabines, een bar/ontmoetingsruimte en een geluidsopnamestudio. Ook is onze afdeling pop-, jazz- en wereldmuziek gehuisvest in het Muziekhuis. Zo’n vijftig bands repeteren zeven dagen per week in het Muziekhuis.

De Qbus-zaal is een volwaardige concertzaal, voorzien van een podium, waar maximaal 250 mensen tegelijk kunnen genieten van optredens. Zowel beginnende als gearriveerde artiesten in de meest uiteenlopende genres treden hier op.

Opleiden
De Popschool van BplusC is dé plek waar je een carrière als popidool kunt beginnen! Schrijf je in voor drums, basgitaar, elektrische gitaar, toetsen of zang (pop en jazz) en doe meteen mee aan de Popschool. Hierdoor heb je drie weken les op het door jou gekozen instrument (of zangles) en in de vierde week speel je in een band op je eigen niveau. Om podiumervaring op te doen treden de popbands van de Popschool ook op in de Qbus-zaal. Uiteraard is het ook mogelijk lessen drums, basgitaar, elektrische gitaar, toetsen of zang (pop en jazz) te volgen in het Muziekhuis zonder mee te doen aan de Popschool. Het team van deskundige en enthousiaste docenten adviseert je graag over de verschillende mogelijkheden. Lees verder ...

Bandcoaching
Ook biedt BplusC de mogelijkheid tot het huren van een oefencabine met bandcoaching. In dat geval kun je bijvoorbeeld iedere week een cabine huren en komt de bandcoach jullie in de vierde week begeleiden. De bandcoach kan je helpen met samenwerken, naar elkaar luisteren, bandpresentatie, nummers uitzoeken (repertoire) en eigen nummers maken. De combinaties van een oefenruimte huren en bandcoaching zijn flexibel.