vanPolanen presenteert: CALE TYSON BAND (usa)+ Anna Tivel & Jeffrey Martin

dinsdag 9 mei 2017

Country is hip. Dat bewijzen Sturgill Simpson en Daniel Romano wel. En ook good old Cash is natuurlijk tijdloos. Texas, Nashville, dat zijn zo’n beetje de plekken waar het gebeurd. Wat ons betreft voegen we Cale Tyson toe aan dat rijtje country-boys. En laat hij nou geboren zijn in Texas, en wonen in Nashville.

Hij oogt als de verloren gewaande broer van Townes Van Zandt of Gram Parsons. Met die mannen deelt hij een 'karaktervol knap hoofd' en een voorliefde voor fraaie, witte cowboyhoeden. Gelukkig deelt hij ook het muzikale talent van bovengenoemde heren .

Tyson schudt zijn countryliedjes schijnbaar achteloos uit zijn mouw, maar heeft ze op zijn laatse cd 'Careless Soul'ook nog eens subliem opgenomen. In de beroemde FAME-studio in Muscles Shoals (waar onder meer Aretha Franklin en Wilson Pickett eerder hun liedjes inzongen) voegde hij broeierige soulblazers aan zijn ouderwets snikkende countrystem. Als wonderschoon extraatje: Jeffrey Martin komt net als Anna Tivel uit Portland. En ze kennen elkaar dan ook goed. De twee werkten regelmatig samen, en verkeren in dezelfde lokale muziekscene.