vanPolanen presenteert: HAMISH ANDERSON & BAND (aus)

donderdag 17 mei 2018

Hamish Anderson groeide op in Melbourne , maar verhuisde in 2014 'voor de muziek' naar de Verenigde Staten, Los Angeles.

De ingrediënten om een hele grote te worden zijn bij deze jonge 'Aussie' in ruime mate aanwezig. Hamish kent de juiste mensen in het wereldje, voor zijn debuutalbum "Trouble" (geproduceerd door Jim Scott, o.a. Tedeschi Trucks Band, Tom Petty en Wilco) leende hij muzikanten van Ryan Adams, John Mayer, Los Lobos, Gary Clark Jr. en Angus & Julia Stone. Hij stond tevens in het voorprogramma van o.a. B.B. King, Stephen Stills en Kenny Wayne Shepherd.

Hamish Anderson beschikt daarnaast over een stem waar je alle kanten mee op kan: zonder de rock & blueskant te schuwen, zingt hij met even groot gemak een soulvolle ballad. Niet alleen gezegend met bovengemiddelde songwriter vaardigheden is hij ook nog eens een geweldige gitarist, waarmee hij het muziekgeluid van de nodige blues voorziet.

Anderson schrijft nummers in een traditie die al zo’n vier decennia bestaat en daar is een omvangrijk publiek voor, getuige de opkomst in Australië en Amerika. Nu is Nederland eindelijk aan de beurt om kennis te maken met dit grote talent. Aanrader...